Expertise E/Medewerkers/Silvia Hagoort
Silvia Hagoort

Silvia
Hagoort

Register-arbeidsdeskundige

Mijn naam is Silvia Hagoort. Na mijn studie ben ik gestart met werken in de revalidatietechniek. Ik adviseerde over en verstrekte hulpmiddelen aan mensen met een beperking, met als doel om deze mensen (meer) zelfredzaam te laten zijn in het dagelijks leven. De grootste uitdaging haalde ik uit het bedenken en ontwerpen van functionele en veelal complexe, individuele aanpassingen voor mensen met uiteenlopende beperkingen.

Hierna heb ik de overstap gemaakt naar een onafhankelijk adviesbureau, waar mijn expertise werd ingezet om bij complexe problematiek advies te geven over hulpvragen die mensen hadden in het kader van Wmo, Participatiewet en diverse andere wetgeving. Voor mij was hierin de grootste uitdaging om mensen met een beperking zo goed mogelijk te helpen in hun hulpvraag en vervolgens de relatie te leggen tot de mogelijkheden binnen de aangegeven wetgeving.

In maart 2021 heb ik de opleiding arbeidsdeskundige afgerond. De leukste uitdaging binnen het vak van arbeidsdeskundige in de letselschade is voor mij om samen met de mensen weer perspectief te creëren op het gebied van het zo zelfstandig mogelijk functioneren in het dagelijks leven en kunnen participeren in de maatschappij.

Ik woon samen met mijn gezin in Zuid-Holland. In mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan mijn gezin en geniet ik van het maken van gezellige uitjes met de kinderen. Je kunt mij regelmatig vinden in onze heerlijke tuin, die af en toe ook het nodige onderhoud verdient. Daarnaast ben ik als secretaris betrokken in het bestuur van een plaatselijke turnvereniging.

De expertises van Silvia

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.