Expertise E/Medewerkers/Renate van Gestel
Renate van Gestel

Renate
van Gestel

Register-arbeidsdeskundige

Met veel plezier werk ik vanaf 2012 als arbeidsdeskundige bij Expertise Human capital. De mensgerichte en dienstverlenende benadering van EHC past bij mij. Mensen stimuleren en terug in hun kracht laten komen, dat vind ik belangrijk!

Het ervaren van belemmeringen door ziekte of ongeval heeft veel impact op het leven van mensen. Ik ga náást mijn cliënt staan en we zoeken samen naar mogelijkheden en kansen. Zo help ik mensen om de regie over hun leven terug te krijgen en nieuw perspectief te vinden. Dit doe ik vanuit een onafhankelijke positie met oog en oor voor de posities en belangen van de partijen met wie ik samenwerk.

“Mens en arbeid” bepalen mijn loopbaan. Als loopbaanadviseur, herstelcoach, re-integratieconsulent en vanaf 2005 als arbeidsdeskundige. Vanaf 2015 werk ik, naast mijn werk bij EHC, als assessor/examinator bij de centrale examens voor arbeidsdeskundigen. In 2021 volgde ik een opleiding tot vitaliteitscoach. Vitaliteit gaat over de motivatie, energie en veerkracht waarmee je in het leven staat. Werk en vitaliteit zijn in mijn ogen sterk met elkaar verbonden.

Ik woon in Arnhem en mijn werkgebied omvat Gelderland, Twente en Utrecht. In mijn vrije tijd geef ik aandacht aan mijn gezin, familie en vrienden, koken, film en theater. Graag ben ik in de natuur en maak ik lange wandelingen met onze hond. Het allerliefst ga ik varen op de Hollandse wateren of lekker op vakantie.

 

De expertises van Renate

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.