Expertise E/Medewerkers/Philip Bosscher
Philip Bosscher

Philip
Bosscher

Register-arbeidsdeskundige
Would be specialist

De eerste jaren van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest in de arbeidsbemiddeling. Ondanks behaalde successen had ik behoefte om mij verder te ontwikkelen in werk waarmee ik meer kon betekenen voor een ander. Uiteindelijk ben ik als begeleider re-integratie gaan werken voor een
re-integratiebureau en heb ik de afgelopen jaren, met ontzettend veel plezier, mensen mogen begeleiden naar passend werk op het moment dat er sprake was van (blijvende) arbeidsongeschiktheid.

Vanuit deze rol heb ik ook de kans gekregen om mensen te begeleiden die als gevolg van een ongeval beperkt zijn geraakt. Voor mijzelf waren dit feitelijk de eerste stappen binnen letselschade. Het heeft mij inzicht gegeven in hoeveel impact een ongeval op de rest van iemands leven kan hebben en hoe waardevol de juiste begeleiding kan zijn om iemands (werkende) leven weer zo goed mogelijk op de rit te krijgen.

In 2020 heb ik de opleiding tot Register-arbeidsdeskundige afgerond, zodat ik mensen nog beter kan begeleiden, coachen en adviseren. Gezien mijn ervaring en interesse in het re-integratievak en mijn wens om mensen te kunnen adviseren en begeleiden in een periode van hun leven die vaak heftig is, heb ik ervoor gekozen om mij verder te bekwamen in het letselschadevak en werk ik met plezier voor EHC. Mijn stijl kenmerkt zich door in mogelijkheden te denken, niet zomaar op te geven en tegelijkertijd voldoende oog te hebben voor de situatie van iemand.

Met mijn gezin woon ik in Zuidwest Drenthe. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten aan de slag, rijd ik toerritten op een motorfiets en geniet ik van leuke gezinsuitjes en vakanties in de Alpen.

 

 

De expertises van Philip

Would be

De arbeidsdeskundige kan ook worden ingezet ten behoeve van een onderzoek naar het verlies van arbeidsvermogen. Door enerzijds vast te stellen wat het arbeidsvermogen van iemand is, rekening houdend met de beperkingen. En anderzijds te onderzoeken wat het arbeidsvermogen van iemand zou zijn geweest, het ongeval weggedacht. Het zogenoemde ‘would be’ onderzoek.

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.