Petra
Weerdenburg
Na omzwervingen in de financiële, ICT- en trainingswereld ondervond ik tijdens een sabbatical hoeveel voldoening werk mij eigenlijk gaf. Dat besef deed mij besluiten werk te zoeken in de re-integratiebranche. In 2002 startte ik met het coachen en begeleiden van mensen die langdurig zonder werk waren. Veel van mijn cliënten hadden jarenlang thuis gezeten met fysieke en/of psychische beperkingen en moesten plotseling weer gaan solliciteren. Door hen heb ik ervaren wat een vermogen mensen kunnen hebben om hun leven weer in eigen hand te nemen.
Om beter te kunnen omgaan met de problematiek rondom arbeidsongeschiktheid, volgde ik de opleiding tot arbeidsdeskundige. Na een uitstapje naar de verzekeringsbranche werk ik sinds 2009 met veel plezier als arbeidsdeskundige voor EHC. Naast het ondersteunen van letselschadeslachtoffers bij het vinden van een nieuw perspectief werk ik aan ‘Would be’ onderzoeken (hoe zou een loopbaan er uit hebben gezien wanneer zich geen ongeval had voorgedaan). Verder houd ik van lekker (uit) eten, lezen, activiteiten ondernemen met vrienden of gezin en zie ik graag wat van de wereld.
De expertises van Petra
Arbeidskundig Advies
Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.
Would be
De arbeidsdeskundige kan ook worden ingezet ten behoeve van een onderzoek naar het verlies van arbeidsvermogen. Door enerzijds vast te stellen wat het arbeidsvermogen van iemand is, rekening houdend met de beperkingen. En anderzijds te onderzoeken wat het arbeidsvermogen van iemand zou zijn geweest, het ongeval weggedacht. Het zogenoemde ‘would be’ onderzoek.