Expertise E/Medewerkers/Nico van Egmond
Nico van Egmond

Nico
van Egmond

Register-arbeidsdeskundige
Zorgmanager

Bij EHC ben ik sinds 2010 werkzaam in letselschade en AOV. De sfeer binnen EHC voelde als een wam bad toen ik in dienst kwam en dat is altijd zo gebleven. Vanuit een commerciële carrière in internationale export maakte ik de overstap naar het vak van arbeidsdeskundige. Dat lijkt een grote stap, maar de overeenkomst in de dienstverlening is werken mét en vóór mensen. En juist dat drijft mij in mijn werk; mensen écht kunnen helpen. Hen vanuit een onafhankelijke positie perspectief bieden in een moeilijke periode in hun leven. Dat maakt mij oprecht blij.

Ondanks dat de opdrachten van elkaar verschillen, staat altijd de mens centraal. De verschillen tussen de opdrachten, opdrachtgevers en cliënten maken dat mijn werk boeiend is en blijft. Ik ben woonachtig in Zuid-Holland in de nabijheid van zee en strand. Van actief zeiler op de Noordzee ben ik samen met mijn partner overgestapt naar rustiger binnenwateren. Daar zijn wij bij goed weer vaak te vinden. Bij minder goed weer vermaak ik mij met lezen, films kijken, muziek luisteren en fotografie. Daarnaast bezoeken wij graag leuke vakantiebestemmingen.

De expertises van Nico

Zorgmanagement

Cliënten kunnen beperkingen ervaren waardoor behoefte is aan ondersteuning op de gebieden wonen, zelfredzaamheid en mobiliteit. De zorgmanager inventariseert, adviseert en organiseert de oplossingen van deze knelpunten en brengt in kaart welke voorzieningen vanuit de sociale verzekeringen vergoed worden.

Arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.