Expertise E/Medewerkers/Lucas de Ponti
Lucas de Ponti

Lucas
de Ponti

Register-arbeidsdeskundige

Sinds mei 2022 ben ik als arbeidsdeskundige werkzaam voor EHC, na eerder al in die hoedanigheid elders in de letselschade te hebben gewerkt. De keuze voor EHC heb ik gemaakt omdat ik graag binnen een groter team werk, waar voldoende basis en aandacht is voor kwalitatief goed werk.

Niemand denkt na zijn middelbare school dat een loopbaan als arbeidsdeskundige wel geschikt is voor hem of haar, ik ook niet. Via een loopbaan als docent, loopbaanadviseur en re-integratiespecialist ben ik alsnog doorgegroeid naar het werk als arbeidsdeskundige. Inmiddels bijna 25 jaar, met ervaring bij UWV, arbodiensten, gemeentes, verzekeraars en
re-integratiebedrijven. Daardoor heb ik kennis kunnen nemen van de vele facetten van het werk als arbeidsdeskundige. Van al die werkzaamheden heb ik geleerd, dat ik me het meest op mijn plek voel wanneer ik me vrijer kan bewegen bij mijn advisering en niet binnen het keurslijf van verplichtingen moet werken. Binnen de letselschade heb ik die mogelijkheid en ik ervaar het dan ook als het mooiste arbeidsdeskundige werk dat ik tot nu toe heb gedaan.

In mijn werk probeer ik, binnen de verstrekte opdracht, cliënten zo goed mogelijk weer op hun plek te krijgen. Mijn eerdere werkervaring in uiteenlopende werkkringen ervaar ik daarbij als een pré. Het meest tevreden met mijn werk ben ik wanneer iemand kansen voor zichzelf gaat zien en mogelijkheden gaat ontdekken om die te verwezenlijken. Als ik daaraan heb bijgedragen, mag ik tevreden zijn, denk ik.

Buiten werk ben ik graag sportief actief. Ik wandel graag lange afstandspaden en rijd sinds enkele jaren weer paard. Daarnaast vind ik mijn ontspanning in schilderen of een goed boek.

Ik ben woonachtig en werkzaam in de provincie Noord-Brabant en laat me af en toe verleiden om ook buiten dat werkgebied activiteiten op te pakken.

De expertises van Lucas

Arbeidskundig advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.