Expertise E/Medewerkers/Linda Bell
Linda Bell

Linda
Bell

Register-arbeidsdeskundige
Zorgmanager

Ik werk sinds 2018 bij EHC als arbeidsdeskundige en zorgmanager.  Hiervoor was ik vanaf 2014 werkzaam als arbeidsdeskundige bij UWV, waar ik onder meer de WIA, Ziektewet, Banenafspraak en Wajong-beoordelingen heb uitgevoerd. Vervolgens heb ik enkele jaren als arbeidsdeskundige gewerkt op de afdeling Bezwaar en beroep van UWV. Ik heb veel kennis opgedaan die nog dagelijks van pas komt, maar uiteindelijk wilde ik meer kunnen doen om mensen te ondersteunen bij het vinden van een nieuw toekomstperspectief.

Ik ben van oorsprong ergotherapeut en vanuit die rol heb ik voorzieningen verstrekt op het gebied van wonen, aangepast vervoer, huishoudelijke hulp en rolstoelvoorzieningen. Naast het werk als arbeidsdeskundige ben ik ook werkzaam als zorgmanager, waarbinnen ik met praktische oplossingen iemand kan helpen om weer zo goed mogelijk zelfstandig te functioneren.

Vanuit beide rollen mag ik binnen Expertise Human Capital ondersteuning bieden aan mensen die geconfronteerd zijn met onverwachtse en grote veranderingen in hun leven. Ik ga graag met hen in gesprek om gezamenlijk een plan te maken en dit te realiseren. Laten we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn!

In mijn vrije tijd vind je mij vaak op het strand met de hond om even lekker uit te waaien.

De expertises van Linda

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.

Zorgmanagement

Cliënten kunnen beperkingen ervaren waardoor behoefte is aan ondersteuning op de gebieden wonen, zelfredzaamheid en mobiliteit. De zorgmanager inventariseert, adviseert en organiseert de oplossingen van deze knelpunten en brengt in kaart welke voorzieningen vanuit de sociale verzekeringen vergoed worden.