Karin
Casparij
Ik ben Karin Casparij en ik werk sinds 1 september 2022 voor EHC in de functie van arbeidsdeskundige. Ik houd mij als arbeidsdeskundige vooral bezig met re-integratievraagstukken en ‘Would be’ onderzoeken. Na 20 jaar werken voor een verzekeringsmaatschappij als letselschadebehandelaar en als accountmanager, voelde mijn baan niet meer als de baan waarop ik gesolliciteerd had. Ik nam een besluit om weg te gaan en een opleiding te gaan volgen als arbeidsdeskundige.
Mede vanwege mijn eigen carrièrekeuzes heb ik bewust gekozen voor het arbeidsdeskundige werk binnen het veld letselschade. Om mensen te kunnen ondersteunen bij het maken van belangrijke beslissingen om weer uit hun lastige (werk)situatie te kunnen komen. Ik doe dit werk sinds 2014 met veel plezier. Mijn ruime ervaring binnen de personenschade en mijn achtergrond als juriste sociaal zekerheidsrecht en arbeidsrecht maken dat ik me het liefst bezighoud met complexe vraagstukken rondom re-integratie en ‘would be’ onderzoeken. Ik zoek graag samenwerking met alle betrokkenen in een zaak om te komen tot de beste oplossing. Hierbij denk ik mee in mogelijkheden en oplossingen. Mijn werk als arbeidsdeskundige combineer ik met mijn werkzaamheden als docente voor OSR juridische opleidingen, voor de leergang Personenschade Middelzwaar Letsel en NIVRE Personenschade.
Als gezin zijn wij heel sportief. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak bezig met mijn zoon die op hoog niveau atletiek beoefent, loop ik hard en doe ik aan crossfit.
De expertises van Karin
Arbeidskundig Advies
Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.
Would be
De arbeidsdeskundige kan ook worden ingezet ten behoeve van een onderzoek naar het verlies van arbeidsvermogen. Door enerzijds vast te stellen wat het arbeidsvermogen van iemand is, rekening houdend met de beperkingen. En anderzijds te onderzoeken wat het arbeidsvermogen van iemand zou zijn geweest, het ongeval weggedacht. Het zogenoemde ‘would be’ onderzoek.