Expertise E/Medewerkers/Johan Speelman
Johan Speelman

Johan
Speelman

Register-arbeidsdeskundige
Zorgmanager

Na de opleiding hbo Personeelswerk heb ik de eerste jaren van mijn loopbaan gewerkt als intercedent bij uitzendbureau Start (nu RGF Staffing The Netherlands). In 1994 ben ik gevraagd om in samenwerking met GAK (nu UWV) mensen te coachen en te begeleiden bij het verkrijgen van een nieuwe baan. In de daaropvolgende jaren heb ik mij bij uitzendbureau Start in verschillende functies ingezet voor mensen die langdurig werkloos waren en mensen die te maken kregen met arbeidsongeschiktheid.

In 2001 heb ik de beroepsopleiding tot arbeidsdeskundige gevolgd. Sinds 2003 ben ik werkzaam voor EHC, waar ik mij met voldoening inzet om, samen met de mensen die geconfronteerd worden met een ongeval en/of arbeidsongeschiktheid, een manier te vinden om hen te helpen weer terug te komen in hun ‘gewone doen’. Mijn ervaring daarbij is dat iedere persoon en iedere vraag om hulp uniek zijn. De geboden hulp en ondersteuning moeten hierop worden afgestemd. Daarvoor ga ik samen met u aan de slag. Mijn werkgebied is zorgmanagement, begeleiding/re-integratie bij letselschade, verzuimbegeleiding en beoordelingen in het kader van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ik woon in de provincie Zuid-Holland en mijn werkregio is Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant. Naast mijn werk ben ik graag aan het sporten, speel ik inmiddels meer dan vijftig jaar waterpolo in competitieverband en kan ik mij goed ontspannen met de duursporten hardlopen en wielrennen.

 

De expertises van Johan

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.

Zorgmanagement

Cliënten kunnen beperkingen ervaren waardoor behoefte is aan ondersteuning op de gebieden wonen, zelfredzaamheid en mobiliteit. De zorgmanager inventariseert, adviseert en organiseert de oplossingen van deze knelpunten en brengt in kaart welke voorzieningen vanuit de sociale verzekeringen vergoed worden.