Jacqueline
Hendriks
Sinds 2021 werk ik als NAH-specialist bij EHC. Als NAH-specialist buig ik mij over vraagstukken die betrekking hebben op alle levensterreinen waaronder werk, studie en de thuissituatie. Ik richt mijn ondersteuning niet alleen op degene die getroffen is door NAH, maar ik betrek ook zijn of haar omgeving erbij. Het letsel kan namelijk ook grote invloed hebben op gezinsleden, collega’s en andere naasten. Het is dan ook erg fijn om te zien dat gaandeweg een traject niet alleen diegene met het letsel, maar ook de omgeving steeds meer vertrouwen krijgt in de nieuwe situatie.
Van oorsprong ben ik ergotherapeut. Ik heb een paar jaren in ziekenhuizen gewerkt en heb daarna mijn loopbaan vervolgd in de richting arbeidsbemiddeling en arbeidscoaching. Sinds 2015 werk ik binnen het werkveld personenschade.
Vanuit de hersenen wordt bijna alles aangestuurd wat je doet, denkt en ervaart. Wanneer iemand door een ongeval hersenletsel oploopt, staat zijn of haar leven vaak ‘op zijn kop’. Soms lukt het daarna niet meer om alles te doen zoals iemand gewend was. Mensen lopen dan vast in soms hele kleine dingen van het leven. Ik geniet ervan om deze mensen te helpen weer in hun kracht te komen en bij te dragen aan de duurzaamheid van het nieuwe leven van iemand die NAH heeft opgelopen, maar ook aan de kwaliteit van zijn of haar leven.
Ik woon in Noord-Brabant. In mijn vrije tijd ontdek ik graag nieuwe gebieden, in Nederland maar ook in andere landen. Ik trek dan ook regelmatig de natuur in, waarbij ik als natuurgids ook graag anderen meeneem.
De expertises van Jacqueline
NAH
NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Beperkingen als gevolg van NAH kunnen helaas grote gevolgen hebben voor diverse onderdelen van het leven van een cliënt. Denk aan werk, studie en de gezinssituatie. De NAH-specialist richt zich niet alleen op de cliënt zelf, maar betrekt ook de omgeving – zoals gezinsleden, collega’s en andere naasten – bij de ondersteuning.