Expertise E/Medewerkers/Heleen Steverink
Heleen Steverink

Heleen
Steverink

Re-integratiespecialist

Tijdens mijn arbeidsverleden als leidinggevende in het bankwezen heb ik ervaren hoe waardevol een goede begeleiding in verzuim is. Om echt aandacht te hebben voor de mensen, hun onzekerheden en verlangens als werken niet meer vanzelfsprekend is. Werk betekent vaak naast inkomen ook sociale contacten, structuur, identiteit, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, enzovoort.

Het begeleiden van mensen op een kwetsbaar moment in hun leven gaf mij zoveel betekenis, dat ik in 2018 heb besloten om de overstap te maken naar de re-integratiebranche. Ik heb ervaring met complexe casuïstiek, waaronder niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Ik vind het fijn om samen met de cliënten op zoek te gaan naar hun mogelijkheden in werk in de nieuwe situatie na uitval. Passend bij hun passie, kennis en vaardigheden. Bij EHC begeleid en coach ik cliënten in dit proces naar passend werk, waardoor we samen nieuw perspectief creëren.

Met ons gezin wonen wij in het prachtige Brabant, waar ik graag al wandelend de verschillende seizoenen aan mij voorbij laat trekken. Ook ben ik regelmatig op het strand te vinden, waar ik eindeloos kan genieten van de beweging, de geur en het geluid van de zee. Ik kan genieten van lekker eten en natafelen met familie en vrienden, een dagje sauna en een goed boek.

De expertises van Heleen

Re-integratie

De re-integratiespecialist kan extra ondersteuning bieden tijdens het overeengekomen re-integratietraject. Bijvoorbeeld door te coachen op de zelfredzaamheid of het stellen van haalbare doelen. De re-integratiespecialist en arbeidsdeskundige werken nauw samen.