Expertise E/Medewerkers/Frans van Bakel
Frans van Bakel

Frans
van Bakel

Register-arbeidsdeskundige
Teammanager buitendienst

Ik werk sinds 2021 met veel plezier bij EHC. Naast mijn werk als arbeidsdeskundige ben ik sinds 2022 ook werkzaam als teammanager voor de buitendienst. In deze functie ben ik onder meer verantwoordelijk voor het verdelen van de opdrachten en zijn het welzijn van de medewerkers en de kwaliteit van het werk voor mij belangrijke aandachtspunten.

Na mijn studie aan de Academie Mens-Arbeid in Tilburg ben ik in eerste instantie aan de slag gegaan als arbeidsbemiddelaar bij het toenmalige arbeidsbureau. In 1997 ben ik gestart met de opleiding tot arbeidsdeskundige, welke ik in 1999 heb afgerond. Na een aantal jaren bij UWV te hebben gewerkt heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar personenschade en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen (AOV). Dit is een heel goede keuze gebleken. Het geeft veel voldoening als je iemand weer perspectief kunt bieden en daarnaast komen in het werk alle aspecten van het arbeidsdeskundig werk uitgebreid aan bod. Als extra verdieping heb ik in 2019 de opleiding tot gerechtelijk deskundige succesvol afgerond, waarmee ik als geregistreerd gerechtelijk deskundige ook inzetbaar ben voor rechtbankzaken.

De kernwaarden van EHC ondersteun ik van harte. In mijn rol als teammanager probeer ik eraan bij te dragen dat alle medewerkers, net als ikzelf, graag bij EHC werken.

Ik woon in Tilburg, ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters. Mijn voornaamste hobby’s zijn hardlopen, tennissen, klussen in en om de woning en fotografie.

De expertises van Frans

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.