Expertise E/Medewerkers/Noëlle Rutgers
Noëlle Rutgers

Noëlle
Rutgers

Register-arbeidsdeskundige

Mijn naam is Noëlle Rutgers en ik werk sinds 2020 met veel plezier bij EHC.

Ik ben na mijn studie Personeelsmanagement begonnen als
re-integratiebegeleider bij het voormalige Arbeidsbureau. In 2002 ben ik overgestapt naar UWV en heb daar de opleiding tot arbeidsdeskundige gedaan. Sinds 2007 werk ik als arbeidsdeskundige in de letselschadebranche.

In al deze jaren heb ik ervaren hoe belangrijk werk is voor mensen. Het betekent zelfstandigheid, onafhankelijkheid, maar ook dat je ergens bij hoort, van waarde bent en iets kan bijdragen aan onze maatschappij. En een baan biedt ook sociale contacten, structuur in de week, een identiteit en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Als je zo naar werk kijkt en je op een bepaald moment niet meer kunt werken, betekent dat een enorm verlies. Zo zien de mensen die ik begeleid het vaak en zo sta ik er zelf ook in.

Ik vind het fijn als ik kan bijdragen aan trajecten waarbij mensen die zijn uitgevallen weer proberen de draad op te pakken. Dat zij weer een plek proberen te bemachtigen passend bij hun persoon, hun kwaliteiten en hun beperkingen. Het is mooi om te zien hoeveel kracht er in mensen zit om er weer iets moois van te maken na een periode van verandering, verlies en rouw.

Na een periode op het platteland woon ik weer in Utrecht. Ik ben graag buiten, alleen of met anderen, maar maak ook graag gebruik van alles wat de stad te bieden heeft.

 

De expertises van Noëlle

Arbeidskundig Advies

Een arbeidsdeskundige beoordeelt de belasting van werk in relatie tot de belastbaarheid van een cliënt. Deze onafhankelijke specialist brengt de haalbare doelen in kaart, herkent eventuele re-integratieknelpunten, draagt hiervoor oplossingen aan en begeleidt en ondersteunt de cliënt tijdens het re-integratietraject.