Expertise E/Medewerkers/Maltie Rama
Maltie Rama

Maltie
Rama

Register-arbeidsdeskundige
Would be specialist

Ik ben Maltie Rama en werkzaam bij Expertise Human Capital als arbeidsdeskundige (Would be) sinds december 2023.

Op mijn 19e heb ik besloten dat ik een HR-professional wilde worden. Mensen en dienstverlening, dat was het helemaal. Sindsdien heb ik op het gebied van Human Resources een hoop geleerd. Niet alleen over het vak, maar ook over mijzelf. In 2017 heb ik een stap gemaakt naar arbeidsdeskundige. Ik wilde meer specialist zijn dan generalist. Na een aantal jaren gewerkt te hebben binnen de WvP (Wet Verbetering Poortwachter) was de overstap naar EHC een prachtige kans om mijn aandachtsgebied als arbeidsdeskundige uit te breiden met letselschade.

Binnen EHC ben ik, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ‘Would be’ onderzoeken. Dit is onderzoek naar hoe een carrièrepad zou zijn geweest zonder de gevolgen van een ongeval en welk inkomen daarmee verdiend zou worden. Dit boeit mij vanwege de complexiteit en de verschillende belangen die meespelen. Dit werk past bij mijn analytische kijk op zaken.

Ik werk graag samen. En dat is wat mij gelukkig maakt in mijn werk. Een team effort leveren. En dat doen we bij Expertise Human Capital. We werken samen, in contact en met respect voor elkaar.

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. In deze stad voel ik mij thuis. Samen met mijn partner en zoon van 17 geniet ik van het leven. Voor mij is lachen in het leven belangrijk. Mijn werk doe ik dan ook met een gezonde dosis humor. De komende jaren wil ik meer reizen en meer zien van de wereld. Vertoeven in de sauna vind ik heerlijk, het helpen van anderen geeft een goed gevoel en als ik swingende muziek hoor, kan ik niet stilzitten.

 

De expertises van Maltie

Would be

De arbeidsdeskundige kan ook worden ingezet ten behoeve van een onderzoek naar het verlies van arbeidsvermogen. Door enerzijds vast te stellen wat het arbeidsvermogen van iemand is, rekening houdend met de beperkingen. En anderzijds te onderzoeken wat het arbeidsvermogen van iemand zou zijn geweest, het ongeval weggedacht. Het zogenoemde ‘would be’ onderzoek.